top of page

Feriepengene nærmer seg

Snart nærmer det seg feriepenger og ferie-tid for mange. Vanligvis kommer feriepengene på konto den siste vanlige lønningsdagen før ferien.


Husk at disse pengene har du tjent selv. De er bare satt av som en slags "sparing" til neste år, slik at du skal ha mulighet til å ta ferie uten å bekymre deg. Av lønna du mottok i fjor, ble det satt av minst 10,2% til feriepenger. Har du rett på fire uker ferie, får du 10,2% av feriepengegrunnlaget ditt. Har du rett på fem uker ferie, får du 12%.Det kanskje ikke mange tenker over er at du får bare feriepenger fra arbeidsgiveren du hadde i fjor. Hvis du ikke har tjent opp feriepenger hos en arbeidsgiver i fjor, får du heller ikke feriepenger fra den arbeidsgiveren.


Mange lurer på om feriepengene er skattefrie, og ja, det er de. Du får ikke utbetalt lønn den måneden du får utbetalt feriepenger og det trekkes ikke skatt fra denne utbetalingen. Grunnen er at skattekort er beregnet slik at du trekkes litt for mye i skatt de andre månedene, slik at du kan få utbetalt feriepengene uten skattetrekk.


En ting å være ekstra obs på er at hvis du slutter i en jobb og begynner i en annen bør du være ekstra oppmerksom på skattetrekket. For hvis du får for eksempel utbetalt feriepengene dine i sluttoppgjøret, skal du skatte av dem samme år som du får de utbetalt.


Har du spørsmål angående feriepenger? Ta gjerne kontakt med oss.
0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page