top of page

Næringsoppgave og vedleggsskjema erstattes med ny skattemelding

Næringsoppgave og vedleggsskjema som vi alle er vant til, forsvinner og blir erstattet med en næringsspesifikasjon som legges ved i skattemeldingen. Skatteetaten vil også at alle skal levere skattemeldingen gjennom et regnskapssystem. De har erfart med denne ordningen at det medfører mindre feil når det blir rapportert inn via regnskapssystem. Disse endringene gjelder for både ENK og AS. Målet med dette er at det skal bli enklere og mer effektivt å levere riktige opplysninger med bedre kvalitet.


Alle selvstendig næringsdrivende har som plikt til å rapportere inn resultat fra foretaket sitt. Tjener du penger på bedriften din, må du betale skatt - derfor skal alle bedrifter levere inn skattemelding med næringsspesifikasjon (tidligere kalt næringsoppgave), slik at Skatteetaten vet hvor mye skatt som skal betales.Aksjeselskap

Alle AS som skal levere den nye skattemeldingen, må levere gjennom et regnskapssystem. Den gamle skattemeldingen kan fortsatt leveres gjennom altinn.no i 2023, men fra og med 2024 (inntektsåret 2023), skal alle aksjeselskap levere skattemelding for selskapet sitt gjennom et regnskapssystem.


Enkeltmannsforetak

For inntektsåret 2022, skal alle enkeltmannsforetak bruke den nye skattemeldingen. Denne skal leveres inn med en næringsspesifikasjon, som erstatter den gamle næringsoppgaven og alle vedleggsskjemaene. Alle som har mulighet til å sende inn skattemeldingen gjennom et regnskapssystem, oppfordres til å gjøre dette (men det er fortsatt mulig å sende inn via skatteetaten.no)


Næringsrapport skatt forsvinner

Denne innleveringsformen var for næringsdrivende med enkle skatteforhold. Men denne fjernes fullstendig. For inntektsåret 2022 er det fortsatt mulig å sende inn gammel skattemelding manuelt i Altinn, men som sagt - fra og med inntektsåret 2023 må alle AS levere den nye skattemeldingen gjennom et regnskapssystem.


Vi i Numeri kan hjelpe deg å komme i gang med dette allerede nå, slik at du er klar når de nye reglene kommer. Ta kontakt med oss, eller besøk oss i Ranheimsvegen 9. Vi holder til i 1. etasje.


0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page