top of page

Skattefritt julebord for de ansatte?

Snart er det tid for julebord og julelunsjer. Det kan være greit å sette seg inn i hva som er fradragsberettiget for virksomheten og hva som eventuelt skal fordelsbeskattes de ansatte.


For at et velferdstiltak som julebord skal være skattefritt for de ansatte, må tiltaket bestå av en naturalytelse og det må anses å være “rimelig”. I tillegg må tiltaket være for alle eller en betydelig gruppe ansatte i virksomheten.


Skattefrie velferdstiltak er ikke opplysningspliktige og skal derfor ikke rapporteres i a-meldingen. Det skal heller ikke foretas forskuddstrekk eller beregnes arbeidsgiveravgift.


Slike velferdstiltak er skattemessig fradragsberettigede for bedriften, også for kostnader til alkohol. Vær oppmerksom på at fradragsreglene for bevertningskostnader i forbindelse med representasjon ikke er sammenfallende med dette, her er fradragsretten avskåret dersom det serveres brennevin. Les mer om representasjon under.


Dersom tiltaket ikke kan anses å være ett skattefritt velferdstiltak, kan arbeidsgiver enten fordelsbeskatte de ansatte eller velge å gi arrangementet som skattefri gave.
Kilde: dib.no


0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page